Gęsina to mięso o świetnych walorach smakowych. Charakteryzuje je ciemny kolor, charakterystyczny smak i aromatyczny zapach tuż po przyrządzeniu Ostatnimi czasy to mięso staje się bardziej polularne i wracamy często w listopadzie do dań z gęsiny. Szef kuchni Hotelu Perła Południa, naszego hotelu w górach postanowił również przygotować pyszne dania specjalnie dla Państwa. Podkreśla walory smakowe gęsi oraz starannie dobiera dodatki, by zachwycić Państwa smakiem.

Polska jest jednym z kluczowych producentów tego mięsa. Gęsina jest kaloryczna ale posiada korzystny skład tłuszczów (kwasów omega 3 do omega 6). Jest źródłem pełnowartościowego białka i dostarcza wielu aminokwasów. Warto ją spożywac nie tylko w listopadzie. 

Zapraszamy Pąństwa do naszej Resturacji Pod Jesionową Polaną na pyszne dania z gęsi.